Ιωάννα Καβρουλάκη

H Ιωάννα Καβρουλάκη γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και μεγάλωσε στο Ρέθυμνο, όπου και έκανε τα πρώτα της μουσικά βήματα ξεκινώντας από το Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου.  Στην συνέχεια εγκαταστάθηκε στην Αθήνα λόγω των σπουδών της, όπου και τελικά έμεινε και συνέχισε την μουσική της πορεία.

Την έχουν απασχολήσει αρκετά οι μουσικές του κόσμου και έχει πειραματιστεί με διάφορα ακούσματα και γλώσσες. Έχει δώσει πολλές προσωπικές εμφανίσεις, τόσο στην Κρήτη όσο και στην Αθήνα. Επίσης, έχει συνεργαστεί με πολλούς και διαφορετικούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Opera Chaotique και ο Βασίλης Καζούλης. Με τον τελευταίο περιόδευσαν για δύο χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο. Από τον Σεπτέμβρη τους 2019 συνεργάζεται με τους Διονύση Τσακνή, Λάκη Παπαδόπουλο, Ελένη Δήμου και Γιάννη Ζουγανέλη. Εμφανίστηκαν σε μια επιτυχημένη σειρά παραστάσεων τα Σάββατα του χειμώνα στην μουσική σκηνή «Οδός Λυσίου», όπου η Ιωάννα απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.  Συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους σε όλη την Ελλάδα.

Η Ιωάννα ετοιμάζει την πρώτη της προσωπική δουλειά η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο.

Το ύφος της έχει σαφείς αναφορές τόσο στην Κρήτη όσο και σε άλλα έθνικ στοιχεία της Ελλάδας. Οι παραστάσεις της είναι μια μίξη τραγουδιών τόσο από την πρώτη της προσωπική δουλειά, όσο και αγαπημένων Ελλήνων δημιουργών, αλλά και της παράδοσης, ιδιαίτερα της Κρήτης.

Είναι μια ερμηνεύτρια με μοναδικό χρώμα και ταπεραμέντο που δεν περνάει ποτέ απαρατήρητη.

 

YouTubeFacebookInstagram