Ιωάννα Καβρουλάκη

Η Ιωάννα Καβρουλάκη είναι μια τραγουδίστρια της νέας γενιάς, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της, «κουβαλάει» ήδη σημαντικές συνεργασίες στις αποσκευές της (Βασίλης Καζούλης, Διονύσης Τσακνής, Γιάννης Ζουγανέλης, Ελένη Δήμου, Λάκης Παπαδόπουλος, κ.α) οι οποίες της έχουν χαρίσει αξιοσημείωτες συναυλιακές στιγμές.

Με όπλο τη μαγική φωνή και το ταπεραμέντο της, κάνει το δικό της βήμα φιλοδοξώντας να μας δείξει ποια πραγματικά είναι. Όντας ώριμη μουσικά και έχοντας βρει τους ιδανικούς για εκείνη συνεργάτες, δίχως όρια, προσπαθούν να συνθέσουν και να παντρέψουν διαφορετικά μουσικά ακούσματα, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα με επιρροές από όλο τον κόσμο. H μουσική της Ιωάννας μπλέκει το παραδοσιακό, με την ηλεκτρική ατμόσφαιρα και τα ηλεκτρονικά στοιχεία. Συνυπάρχουν ταυτόχρονα η ένταση της δυτικής μουσικής μαζί με την απλότητα της μουσικής των ριζών μας.

Την έχουν απασχολήσει αρκετά οι μουσικές του κόσμου και έχει πειραματιστεί με διάφορα ακούσματα και γλώσσες. Έχει δώσει πολλές προσωπικές εμφανίσεις, τόσο στην Κρήτη όσο και στην Αθήνα. Επίσης, έχει συνεργαστεί με πολλούς και διαφορετικούς καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Opera Chaotique και ο Βασίλης Καζούλης. Με τον τελευταίο περιόδευσαν για δύο χρόνια σε Ελλάδα και Κύπρο. Από τον Σεπτέμβρη του 2019 και για έναν σχεδόν χρόνο συνεργάστηκε με τους Διονύση Τσακνή, Λάκη Παπαδόπουλο, Ελένη Δήμου και Γιάννη Ζουγανέλη. Εμφανίστηκαν σε μια επιτυχημένη σειρά παραστάσεων τα Σάββατα του χειμώνα στην μουσική σκηνή «Οδός Λυσίου», όπου η Ιωάννα απέσπασε τις καλύτερες κριτικές.

Στα επερχόμενα live της Ιωάννας  θα απολαύσουμε την πρωτόγνωρη μουσική προσέγγιση αγαπημένων μας τραγουδιών, καθώς και κάποια ολόφρεσκα κομμάτια. Διαχρονικά κι αγαπημένα παραδοσιακά – κι όχι μόνο- τραγούδια από διάφορες περιοχές της Ελλάδας σε συνδυασμό με την φανταστική χροιά της Ιωάννας, το magic touch της μουσικής της ομάδας μας παρασέρνουν σε μια μυσταγωγική παράσταση που θα μας μείνει αξέχαστη.

Σύντομα θα κυκλοφορήσει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με άκρως ενδιαφέρουσες συμμετοχές (Ορέστης Ντάντος, Κίτρινα Ποδήλατα, Διονύσης Τσακνής, Νίκος Στρατάκης κ.α.)

Το ύφος της έχει σαφείς αναφορές τόσο στην Κρήτη όσο και σε άλλα έθνικ στοιχεία της Ελλάδας. Οι παραστάσεις της είναι μια μίξη τραγουδιών τόσο από την πρώτη της προσωπική δουλειά, όσο και αγαπημένων Ελλήνων δημιουργών, αλλά και της παράδοσης, ιδιαίτερα της Κρήτης.

Είναι μια ερμηνεύτρια με μοναδικό χρώμα και ταπεραμέντο που δεν περνάει ποτέ απαρατήρητη.

 

YouTubeFacebookInstagram